• مدیرعامل موسسه ناباروری رویان تشریح کرد:
  • پیشرفت‌های نوین در درمان ناباروری با کمک فناوری‌های پیشرفته

  • ۱۸:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
مدیرعامل موسسه ناباروری رویان در آیین اعطای جایزه ملی فناوری نکست ۱۴۰۳ از پیشرفت‌های علمی در حوزه درمان ناباروری و استفاده از فناوری‌های نوین برای افزایش شانس لقاح خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، محمدحسین نصر اصفهانی در آیین اعطای جایزه ملی فناوری نکست با اشاره به این که حدود ۱۵ درصد از جامعه با مشکل ناباروری مواجه هستند، اظهار کرد: اگر DNA ژنوم اسپرم یا تخمک شکسته شده باشد، نوزادی تشکیل نخواهد شد و در صورت تشکیل نیز احتمال از بین رفتن یا بروز مشکلات ژنتیکی مانند سندروم داون وجود دارد.

وی افزود: انتخاب اسپرم سالم یکی از فرآیندهای مهم در لقاح خارج از رحم (IVF) محسوب می‌شود که امروزه با روش‌های مدرن و فناوری‌های پیشرفته قابل انجام است.

مدیرعامل موسسه ناباروری رویان استفاده از بار الکتریکی زتا را به عنوان یکی از روش‌های جدید در انتخاب اسپرم معرفی کرد و گفت: دستگاهی که در استرالیا تولید شده و در موسسه رویان نیز مورد بررسی قرار گرفته است، می‌تواند این بار الکتریکی را شناسایی کند و در فرآیند انتخاب اسپرم‌های سالم نقش مؤثری ایفا کند.ن

نصر اصفهانی همچنین به روش‌هایی چون پردازش تصویر، یادگیری عمیق و هوش مصنوعی اشاره کرد که در افزایش دقت بررسی ساختار اسپرم و پیش‌بینی احتمال شکست ژنوم آن مؤثر هستند.

وی در ادامه با اشاره به ساخت دستگاهی برای بررسی میزان تحرک و غلظت اسپرم در خانه گفت: با استفاده از فناوری‌های موجود و به کمک سیالات میکروفلویید، امکان جداسازی اسپرم‌های سالم از ناسالم فراهم شده است. استفاده عملی از این پیشرفت‌ها می‌توانند شانس باروری را افزایش دهند.

مدیرعامل موسسه ناباروری رویان در ادامه به نقش بیوتکنولوژی در افزایش شانس لقاح اشاره و اظهار کرد: امروز می‌توان با استفاده از بیوتکنولوژی، پروتئین‌هایی تولید کرد که شانس لقاح را افزایش می‌دهند. همچنین، امکان اصلاح ژنتیکی با حذف یا اضافه کردن ژن‌های خاص در موسسه رویان مورد بررسی قرار گرفته است.

نصر اصفهانی با تأکید بر جایگاه موسسه رویان در تحقیقات علمی ناباروری گفت: در حال حاضر، رویان از نظر پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه ناباروری، یکی از مراکز پیشرو در دنیا محسوب می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد که پیشرفت‌های اخیر در حوزه هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی و فناوری‌های نوین پزشکی، مسیر درمان ناباروری را متحول کرده و امیدهای تازه‌ای برای زوج‌های نابارور به همراه آورده است.

تعداد بازدید : ۲۹      تاریخ: 1403/12/01

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت